Inca de acum doi ani, pe DN 18 au fost demarate lucrari de reabilitare. Drumul arata in continuare dezastruos, iar soferii au avut inca o surpriza. Ei risca in orice moment sa fie amendati, daca nu isi achita taxa de drum, pentru ca in zona au fost instalate si camere video prin care sunt depistati cei care nu si-au procurat rovinieta. Conducatorii auto sunt insa indignati de faptul ca trebuie sa scoata din buzunar bani in plus, desi se circula in conditii dificile din cauza gropilor de pe carosabil. Mai multi soferi au realizat inclusiv o filmare prin care au dorit sa evidentieze dezastrul de pe DN 18.

„In decursul anului 2011 s-a inceput refacerea DN 18 care este scos din uz de acum 20 de ani. In 2011 au inceput lucrarile, nu s-a facut mare lucru, mai ales pe tronsonul Moisei – Iacobeni, cel mai dezastruos tronson, pe o distanta de 70 de km. Lucrarile s-au sistat, muncitorii au mers acasa. Atata timp cat drumul nu e refacut, termenul e pana in 31 august 2013, nu mi se pare firesc ca pe un drum care e sub orice critica si e scos din uz de acum 20 de ani sa instalezi o camera de rovinieta. In loc sa bage banii altundeva, sa reabiliteze drumul, macar sa astupe gropile, ei ii folosesc pentru camere”, a declarat unul dintre soferi, Bogdan Coman.

De cealalta parte, conducerea Directiei Regionale Drumuri Poduri Cluj nu intelege supararea soferilor, aratand ca sunt bani pentru reabilitare si ca reparatiile in zona sunt in plina desfasurare. Mai mult, oficialii societatii au aratat ca acei conducatori-auto care se deplaseaza pe DN 18 nu ar trebui sa se planga din cauza ca trebuie sa plateasca rovinieta, considerand ca tarifele nu sunt mari.

„Drumul se repara, acum se lucreaza la reparatii. In doua saptamani se termina toate gropile care apar, se lucreaza la reparatii. Avem bani pentru asa ceva si se lucreaza din plin, iar dansii sa-si plateasca rovinietele, ca e obligatia lor. Rovinieta nu e o taxa foarte mare in Romania, daca ne uitam in alte tari, e 8-9 euro pe 10 zile, la noi e 28 de euro pe un an la un autoturism”, a punctat directorul Directiei Regionale Drumuri Poduri Cluj, Eugen Cecan.

Reprezentantul de la drumuri a mai precizat ca astfel de camere pentru depistarea soferilor care circula fara rovinieta se instaleaza la nivel national. In jur de 69 de camere sunt instalate intr-o prima faza. Amenzile care sunt aplicate soferilor se inregistreaza direct prin sistemul pus la punct la Bucuresti.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și