Anterior acestuia, fiecare partid a aprobat fuziunea, decizia fiind anunțată de liderii celor două formațiuni politice, foștii prim-miniștri PSD și PNL, actuali președinți ai Pro România și ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu.

Mai mult, cele două formaţiuni au candidaţi comuni la alegerile parlamentare, pe listele Pro România – lideri ai ALDE (în frunte cu fostul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu) înscriindu-se în Pro România, pentru a putea candida pe listele acestei formaţiuni pentru alegerile parlamentare (liderul Pro România, Ponta, canidează pe locul 1 la Camera deputaților, iar liderul ALDE, Popescu-Tăriceanu, candidează pe locul 1 la Senat, în București).

Și în Maramureș a fost preluat modelul de la Centru, președinta ALDE, Cornelia Negruț, s-a înscris în Pro România și candidează pe listele acestei formațiuni, de pe prima poziție, la Senat (prima poziție la Camera Deputaților este ocupată de președinta Pro România, Viorica Marincaș).

Pe listele de parlamentari ai Pro România Social Liberal, raportul de candidați va fi 60% Pro România, 40% ALDE. Conform calculelor celor doi lideri ai noului partid, Pro România poate obține 12 senatori și 28 de deputați (adică 40 de parlamentari la nivel național).

Precizare: în urma protocolului de fuziune, filialele din teritoriu vor avea în fază inițială conduceri bicefale, adică doi co-președinți, care vor fi liderii locali ai ALDE și Pro România – în cazul Pro România Social Liberal Maramureș, co-președinți vor fi Cornelia Negruț (ALDE) și Viorica Marincaș (Pro România).


Preluare: 2mnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și