Accidentul a avut loc la iesire din Somcuta Mare spre Buciumi, in perioada in care iluminatul public nu functiona, astfel incat soferului de camion i-a fost greu sa il observe pe barbat. Acesta a fost preluat initial de un echipaj al Ambulantei Somcuta Mare fiind solicitat si un echipaj SMURD pentru a-l transporta la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

Şoferul autocamionului a declarat că pietonul era băut şi că, pur şi simplu, s-a aruncat în faţa maşinii.

“Schimbam viteza de pe 3 pe 4, se poate vedea pe diagramă. Urmele de frânare ca atare se pot vedea şi ele. A făcut doi paşi acolo, în dreptul podeţului, mai în faţă cu un metru, am văzut, am acţionat frâna, mi-o dat impresia că se opreşte pe loc iniţial, după care dintr-o dată, în fugă din aia împleticită, direct în maşină a intrat. În colţul maşinii... Nu am avut viteză. Era băut bine, asta s-a văzut. Cred că s-o lovit din aruncare. Aveam vreo 40-45 km la oră. Se poate vedea pe diagramă. Pur şi simplu a ţâşnit în faţa maşinii şi nu am mai avut cum să îl evit”, a declarat soferul autocamionului.

“Din primele cercetari se pare ca accidentul s-a produs din cauza unei traversari neregulamentare. Victima a fost preluata de echipajul medical si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare in stare grava” a precizat Vasile Bele, Serviciul Politiei Rutiere Maramures.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și