“Ne aflăm aproape de final cu proiectul ce vizează lucrările de asfaltare a străzilor comunei. Se lucrează la pregătirea pentru asfaltare a căilor de acces spre proprietățile cetățenilor și urmează aplicarea celui de al doilea strat de asfalt. Lucrările se derulează în cadrul AFIR. Am că am reușit să amenajăm drumul de legătură dintre Oncești și Ferești”, a spus Matei Godja, primarul comunei Oncești. În cadrul PNDL se derulează lucrări la rețeaua de alimentare cu apă și la rețeaua de canalizare, lucrări aflate aproape de finalizare. Cu puțin timp în urmă a fost recepționată noua clădire a grădiniței, investiție finanțată cu fonduri europene. Deoarece actuala clădire a primăriei nu mai corespunde cerințelor actuale, administrația locală are în vedere mutarea într-o nouă clădire a primăriei

"Suntem preocupați, pe lângă mutarea primăriei, și de construirea unei noi clădiri pentru dispensarul uman. În prezent se lucrează la proiect. Actuala clădire, unde funcționează dispensarul uman, are o vechime de peste 100 de ani. Clădirea a găzduit în trecut un dispensar veterinar. După ce dispensarul uman se va muta în noua clădire, cea veche va redeveni dispensar veterinar. Finanțarea noului dispensar uman se va face cu fonduri europene în cadrul CNI. Am reușit să întabulăm drumurile comunale”, a spus Matei Godja.

Dezvoltarea turismului este o preocupare majoră a administrației locale. Avânt statutul de stațiune turistică de interes local Onceștiul a devenit o destinație preferată a turiștilor veniți din țară și străinătate. Gazde primitoare, onceștenii se străduiesc să le ofere oaspeților tot ce este mai bun.

“Ne bucurăm că am reușit să obținem statutul de stațiune turistică de interes local. Turismul reprezintă un mijloc de dezvoltare economică a comunității. Sperăm să treacă pandemia cât mai repede. În cadrul măsurilor ce privesc dezvoltarea turismului se numără și amenajarea drumului de legătură dintre Oncești și Coștiui.Urmează să identificăm o sursă de finanțare, fiind un proiect de perspectivă. Este o distanță de aproximativ 4 km. Drumul va trece și prin zona apelor minerale de la noi și pe la cetatea dacică, pe care urmează să o punem în valoare, urmărind astfel să obținem statutul de stațiune turistică de interes național”, a spus Matei Godja.

Un alt proiect din sfera turismului îl reprezintă modernizarea pistei pentru avioane ușoare și ultraușoare.

“Recent am trimis o adresă la Autoritatea Aeronautică Națională deoarece pista de zbor este prinsă în strategia de dezvoltare a județului Maramureș. Pista se află situată pe cel mai mare platou natural din Maramureșul istoric. Sperăm să punem în valoare această pistă de zbor pentru ca să poată veni cât mai mulți turiști posesori de aeronave și nu numai”, a spus Matei Godja.


Preluare: glasulmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și