Acesta s-a prezentat la locuinţele a opt băimăreni şi, cu pretextul că este nepot al unui vecin pe care nu l-a găsit acasă şi are nevoie urgentă de bani, a convins victimele să-i ofere sume cuprinse între 300 şi 2000 de lei. El le-a spus părţilor vătămate că banii oferiţi cu împrumut vor fi restituiţi de vecini în momentul în care se vor întoarce acasă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să nu oferiţi bani persoanelor necunoscute, indiferent de motivele invocate de acestea.

După ce metodele ,,Accidentul” şi ,,Aţi câştigat un premiu” au fost intens mediatizate astfel încât majoritatea cetăţenilor pot să recunoască o tentativă la înşelăciune, infractorii au găsit noi metode prin care să-i păgubească pe cetăţeni.

Pe lângă metoda prezentată anterior, infractorii au mai făcut victime în judeţul Maramureş folosindu-se de metoda ,,Sunt procuror Radu Andrei”.

Două persoane au fost înşelate de un individ care s-a prezentat a fi procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş sau procuror DIICOT şi care le-a spus că societăţile pe care le administrează sunt anchetate într-un caz de evaziune fiscală. Pe motiv că trebuie indisponibilizate codurile de reîncărcare a cartelelor telefonice, în vederea continuării cercetărilor, infractorul a convins victimele să-i transmită telefonic mai multe astfel de coduri. Într-unul din aceste cazuri au fost comunicate peste 60 de coduri de încărcare, prejudiciul reclamat fiind de 1240 de euro.

În acest context, recomandăm tuturor comercianţilor care deţin spre vânzare cartele de telefonie mobilă preplătite, să manifeste maximă prudenţă în cazul în care primesc astfel de apeluri telefonice, să nu dea curs solicitărilor primite şi să anunţe de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie.

În situaţia în care sunteţi contactaţi de persoane care se recomandă a fi angajaţi ai instituţiilor publice şi vă solicită să le comunicaţi date de identitate, date bancare sau orice alte informaţii care, odată divulgate, vă pot prejudicia pe dumneavoastră sau pe alţii, nu daţi curs solicitării şi verificaţi veridicitatea celor spuse de apelant. Sunaţi la instituţia pe care apelantul pretinde că o reprezintă şi verificaţi afirmaţiile acestuia (numerele de telefon le puteţi găsi pe site-urile instituţiilor).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și