Potrivit ultimelor date ale ISU Bucureşti, de la ora 18,00, un număr de 32 de copaci au fost doborâţi de furtună, un panou publicitar a căzut, tencuiala de la două imobile s-a desprins, trei cabluri electrice au căzut şi trei acoperişuri au fost luate de vânt, numărul total al apelurilor procesate de instituţie ridicându-se la 196.

ISU Bucureşti menţionează că pompierii intervin pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi pentru a ţine populaţia la distanţă de cablurile electrice doborâte pentru a nu se produce incidente nedorite.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, colonel Adrian Fulea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că la numărul unic de urgenţă 112, în doar 45 de minute de la începutul furtunii care s-a abătut asupra Capitalei au fost primite peste 700 de apeluri, care au vizat străzi inundate, copaci rupţi, stâlpi căzuţi, ele fiind direcţionate, majoritatea, către Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Capitala a fost cuprinsă joi după-amiaza de o furtună puternică, vijelia producând panică în rândul oamenilor de pe străzi, dar şi semnificative pagube materiale. Vântul puternic, iscat parcă din senin, a rupt crengi de copaci, a mişcat acoperişuri şi a răsturnat cabinele de informare tip infochioşcuri aflate în staţiile RATB sau amplasate de-a lungul unor artere. Copacii rupţi au căzut pe şosele, îngreunând circulaţia auto şi provocând ambuteiaje în anumite zone ale oraşului.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a intervenit cu peste 600 de poliţişti rutieri şi de ordine publică, precum şi cu 180 de autospeciale, în Bucureşti şi Ilfov.

A fost acordat primul ajutor pentru mai multe persoane, iar nouă au fost transportate la unităţile medicale din Capitală, fiind rănite.

În Bucureşti şi judeţele limitrofe s-au înregistrat 86 de evenimente - 78 căderi de arbori, trei panouri publicitare căzute, cinci elemente de infrastructură afectate (corturi, construcţii provizorii), potrivit datelor transmise de MAI în jurul orei 18,00.

Din cauza fenomenelor meteo nefavorabile patru aeronave au fost redirecţionate către Aeroportul Constanţa, neputând ateriza în condiţii de deplină siguranţă pe Aeroportul Otopeni.

De asemenea, o instalaţie de utilizare a gazelor naturale a fost avariată joi după-amiază, pe strada Petre Ispirescu din Bucureşti, în urma căderii unui copac în timpul furtunii


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și