Obişnuit să organizeze concerte în spaţii neconvenţionale, la început şi sfârşit de stagiuni, directorul Filarmonicii Banatul, prof. Ioan Coriolan Gârboni s-a hotărât să treacă dincolo de limitele judeţului şi să-i desfete şi pe alţi melomani cu efectele speciale care însoţesc linia melodică a repertoriului.

"Este un eveniment muzical atipic, dedicat întâlnirii cluburilor Rotary din Timişoara cu colegii din Serbia.
Iniţial, am pus la cale un mega-spectacol, cu o mie de spectatori, artificii şi efecte speciale. Condiţiile de spaţiu, de securitate şi cele financiare nu permit o astfel de desfăşurare, aşa că am restrâns proiectul la o sută de persoane. Vom merge cu soliştii noştri, cu orchestra de 35 de muzicieni noştri şi cu Big Band-ul nostru", a declarat Gârboni.

Din repertoriu mai fac parte piese foarte apreciate de publicul european, unde a fost în turneu estival filarmonica timişoreană, în această vară, dar şi o piesă sârbească.

Programul se va restrânge la 45 de minute pentru a nu perturba circulaţia fluvială pe Dunăre.

Prof. Ioan Coriolan Gârboni promite un spectacol extraordinar, aşa cum şi-a obişnuit, deja, publicul timişorean. El a mai organizat concerte pe treptele Catedralei Mitropolitane, pe Bega, în Pădurea Verde, la Mănăstirea Şag-Timişeni sau pe macarale.

De asemenea, Filarmonica Banatul are programat în această săptămână un concert şi în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și