Ouale de ciocolata servite de Paste fac bine la sanatate. Asa arata un studiu publicat online de catre European Heart Journal, care sustine ca putina ciocolata, de prefeat neagra, mancata in fiecar zi contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de boli cardiace.
In cadrul studiului, au fost urmariti medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulti, tinandu-se seama de modul lor de viata. Cei care mancau cel mai mult (in medie 7,5 g/zi sau un un patratel dintr-o tableta de 100 g) aveau o presiune a sangelui mai scazuta si un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac (infarct) sau cerebral, arata autorii studiului, condus de Brian Bujisse, nutritionist la Institutul german de Nutritie Umana din Nuthetal.
Cercetatorii au mai intrebat o subgrupa de 1.568 participanti la studiu ce fel de ciocolata consuma, iar rezultatul a fost ca 57% la suta mancau ciocolata cu lapte, 24%, neagra si 2%, alba.
Efectul benefic asupra presiunii arteriale si sanatatii inimii s-ar datora flavanolilor din cacao, elemente pe care le are mai ales ciocolata neagra.
Chiar daca unii considera ca ciocolata este buna si pentru moral, inainte de a consuma in exces, trebuie sa se tina seama ca o tableta de 100 g de ciocolata neagra inseamna cam 500 de calorii, avertizeaza Frank Ruschitzka (Elvetia), de la Societatea Europeana de Cardiologie.
Preluare: ZiarMM