Deși Ovidiu Nemeș susține că este nevinovat și curat ca lacrima, acesta nu lasă dosarele să curgă în Justiție și să își dovedească nevinovăția. Gheorghiță al nostru face tot ce îi stă în putință să amâne cât mai mult posibil judecarea acestor dosare de către Justiție, apelând la tot felul de tertipuri avocățești pentru a împiedica judecarea lor rapidă.

În dosarul „Parcometrele”, cu numărul 2357/100/2014, Ovidiu Nemeș a fost trimis în judecată de către DNA în luna mai 2014. Inculpatul Nemeș a făcut contestație la Rechizitoriul procurorilor DNA, încercând să demonstreze că acesta ar fi fost făcut în mod ilegal. Bineînțeles că procurorii DNA sunt oameni serioși și nu se joacă cu legea, Justiția respingându-i lui Nemeș contestațiile depuse în acest sens, stabilind ca prim termen de judecată data de 6 noiembrie a.c.

La primul termen de Judecată, inculpatul Nemeș s-a prezentat în fața Instanței, arătând că nu are avocat angajat și că nu se poate apăra. Noi înțelegem de aici că domnul Nemeș este atât de sărac, încât nu și-a permis să își angajeze avocat. Tribunalul Maramureș i-a acordat Primarului inculpatului un termen de o lună să își angajeze avocat, în caz contrar statul român dându-i un avocat din oficiu. Astfel, Nemeș a reușit să amâne procesul pentru data de 4 decembrie a.c.

În 4 decembrie, când toată lumea se aștepta să înceapă procesul, Ovidiu Nemeș a reușit să amâne din nou cauza pentru 8 ianuarie 2015, la dosar fiind depusă o adeverință medicală din care a rezultat că avocatul domniei sale, domnul Săvuş Cristian, este foarte bolnav și că nu se poate prezenta să îl apere pe inculpat. Oare cum va mai reuși Ovidiu Nemeș la următorul termen să amâne judecarea sa? Va depune o adeverință medicală la dosar că i s-a îmbolnăvit mâțul, sau caii de la herghelie și procesul se va amâna din nou? Răspunsul la această întrebare îl vom afla pe data de 8 ianuarie 2015.

Același tipar îl aplică inculpatul Nemeș și în dosarul „Avocații” (dosar cu numărul 3828/100/2014), tipar prin care caută să amâne cât de mult posibil judecarea sa de către Justiție: contestație la rechizitoriul procurorilor, iar la primul termen din 2 decembrie 2014, diverse cereri de amânare. Așa că procesul s-a amânat pe data de 6 ianuarie 2015. Foarte probabil, dacă ar fi să credem în tiparul din dosarul „Parcometrele”, în ianuarie 2015 la dosar va apărea o adeverință medicală cum că și aici s-a îmbolnăvit avocatul. Apoi mâțul iar mai apoi caii de la herghelie.

Indiferent cât ar amâna Ovidiu Nemeș judecarea sa de către Justiție în cele două dosare în care este trimis în Judecată, acesta nu poate stopa procesele. Mai mult, să nu uităm că pe Ovidiu Nemeș îl mai așteaptă în Justiție și alte dosare aflate în lucru la DNA: în aceste dosare Ovidiu Nemeș este anchetat pentru retrocedări ilegale, cumpărări de TIR-uri prin spălare de bani și multe altele.

Dacă tot joacă rolul de „fată neprihănită și curată ca lacrima”, de ce nu lasă Ovidiu Nemeș procesele să curgă rapid prin Instanțe și să demonstreze că este nevinovat? În schimb, inculpatul Nemeș își prelungește agonia în Justiție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și