Nu e rău că iubesc natura, dar cât de mult o arată se poate vedea la plecare. Nu îşi adună mizeriile, le aruncă în râuri, iar trist este că ai lor copii vor face la fel ca şi părinţii. Pentru că nu sunt învăţaţi să respecte mediul înconjurător.

“Zona Picnic Seini. Fraţilor! Cei care frecventează acest loc de relaxare sunt rugaţi să păstreze curăţenia. Cum poţi să urci în pădure cu toate d’ale gurii exact aşa poţi să-ţi şi cobori mizeriile rezultate. Noi, cei de la Asociaţia 4×4 Off-Road Seini, deocamdată mai curăţăm mizeriile lăsate de alţii în pădurile oraşului nostru, dar, probabil, odată şi odată ne vom sătura să fim etichetaţi de unii ca şi ”. Astea fiind zise, poate unii dintre noi se ruşinează şi data viitoare nu mai procedează la fel”, spune Szolt.

“Mizeriile lăsate în urmă sunt o problemă. Am fost de multe ori pe Valea Chiuzbăii, am renunţat să mai merg acolo din cauza gunoaielor. Mergem undeva unde nu găsim atâtea plasticuri, sticle sparte, PET-uri de bere sau distrugeri ale foişoarelor. Vină au şi primăriile, zic eu, pentru că nu pun coşuri de gunoi unde ştiu că sunt turişti pe perioada verii”, adaugă Răzvan.

“Dacă mergeţi către Pietrosul Rodnei, în zona Pietroasa, o să găsiţi în pădure câte gunoaie vreţi. Acolo nu se fac picnicuri, localnicii le aruncă. Iubesc muntele, am fost la Băiuţ recent şi şi acolo am găsit gunoaie. Nu atât de multe la vedere, pentru că vegetaţia a acoperit PET-uri sau doze de bere rămase acolo de ani de zile. Noi avem o problemă cu adunatul gunoaielor, asta e clar”, arată Mihaela M.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și