Toţi au fost declaraţi sfinţi la orele locale 09:40 (07:40 GMT).

După intervenţia papei, a fost difuzată muzică sacră, iar privirile zecilor de mii de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru s-au îndreptat către faţada Bazilicii Sfântul Petru unde erau agăţate fotografii de mari dimensiuni ale măicuţelor latino-americane şi un covor care îi înfăţişa pe martirii din Otranto, oraş în sudul Italiei unde, în anul 1480, au fost decapitaţi 800 de martiri de trupele sultanului pentru că refuzaseră să se convertească la islam

„În onoarea Sfintei Treimi, pentru propăşirea credinţei catolice şi intensificarea vieţii creştine, cu autoritatea Domnului nostru Iisus Hristos, ai sfinţilor apostoli Petru şi Pavel...”, a rostit în latină suveranul pontif. „După o lungă chibzuinţă, invocând adesea ajutorul divin şi ascultând opiniile numeroşilor fraţi din episcopat, declarăm şi definim drept sfinţi pe Antonio Primaldo şi tovarăşii săi, pe Laura de Santa Catalina de Siena Montoya y Upegui şi pe María Guadalupe García Zavala. Îi includem în cartea sfinţilor şi stabilim ca în întreaga biserică să fie onoraţi cu devotament”, a adăugat papa.

Totodată, papa Francisc le-a cerut duminică „numeroşilor creştini” persecutaţi în întreaga lume „să aibă curajul credinţei lor şi să răspundă răului prin bine”. „În timp ce-i venerăm pe martirii din Otrante, să ne rugăm Domnului să-i păzească pe numeroşii creştini care suferă încă din cauza violenţelor, să le dea curajul credinţei şi (să poată) răspunde răului prin bine”, a pledat papa în faţa a zeci de mii de credincioşi din întreaga lume.

La ceremonia din Piaţa Sfântul Petru, care a avut loc într-o dimineaţă de duminică însorită, au participat delegaţii oficiale din Columbia, Mexic şi Italia.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și