Începând din ziua alegerii sale în Pontificat, pe 13 martie 2013, și până astăzi, contul pontifical oficial, care a fost deschis de către Benedict al XVI-lea în decembrie 2012, a atras 10 milioane de persoane. Tweet-urile, cu o tonalitate foarte spirituală și centrate pe mesajul Evangheliei, sunt deseori retransmise.

Printre cei 13 milioane de abonați, recordul este atins de către hispanofoni, care sunt în număr de 5,4 milioane ce îl urmăresc pe Papa Francisc, primul papă din America Latină. După ei se situează anglofonii /3,9 milioane/, apoi italienii /1,6 milioane/ și lusofonii /1,01 milioane/, inclusiv din Brazilia, țara cu cea mai mare populație catolică din lume.

Celelalte limbi ale tweet-urilor Papei Francisc sunt franceza, latina, germana, poloneza și araba.

În ianuarie, în primul său mesaj pe tema comunicațiilor sociale, Papa Francisc a făcut apel la catolici să fie "cetățeni constructivi ai informaticii" prin folosirea Internetului, pe care l-a calificat drept "un dar al Domnului" pentru a permite "o cultură autentică a întâlnirii".

Papa Francisc a beneficiat de o popularitate foarte mare în rândul credincioșilor și ateilor, inclusiv pe rețelele de socializare, fiind aprobate apropierea și simplitatea sa. Nivelul popularității sale reamintește de cel a Papei Ioan Paul al II-lea, care va fi canonizat pe 27 aprilie.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și