La Vatican, festivităţile au început de dimineaţă, când Papa Francisc a oficiat Liturghia în Bazilica Sfântului Petru. Prin cuvântarea sa, acesta a oferit credincioşilor învăţături şi a făcut un apel pentru smerenie și înțelepciune.

Ritualul sfințirii celor trei uleiuri simbolice
Mii de credincioși au asistat, alături de rânduri întregi de cardinali, episcopi și preoți, la ritualul sfinţirii celor trei uleiuri simbolice de către Suveranul Pontif. Puse în vase sacre de argint, acestea vor fi folosite pentru mirungere în slujba din Noaptea Învierii, cât și în ceremoniile bisericești următoare. După slujbă, Papa a oficiat un alt ritual important: ceremonia spălării picioarelor.

Papa Francisc a vizitat o închisoare din apropierea Romei pentru a spăla picioarele a 12 deținuți. Acest gest reproduce momentul de la Cina cea de Taină, când Iisus Hristos a spălat picioarele celor 12 apostoli ai săi, într-o dovadă de iubire și modestie.

Credincioșii catolici au revenit la Ierusalim
Şi în Ierusalim, sute de credincioasi au revenit, după doi ani de pandemie, la Biserica Sfântului Mormânt, pentru a asista la ritualul sacru al spălării picioarelor. În tonul muzicii de orgă, credincioşii au cântat și au rostit rugăciuni pentru iertare.

Şi credincioșii catolici din România au participat ieri la festivitățile de prăznuire a Sfintelor Paști. La Iaşi, o slujba solemnă a fost oficiată la Catedrala Sfânta Fecioara Maria, unde cei prezenți s-au rugat pentru binecuvântare.

Paștele Catolic din acest an va fi sărbătorit duminică, 17 aprilie, cu o săptămână înaintea Paștelui ortodox, de peste un miliard de creștini din intreaga lume.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și