In timpul sejurului vostru la Roma, sunteti chemati sa va aratati credinta cu bucurie si prin amabilitatea afisata de figura voastra: acest lucru este important pentru persoanele care trec din Cetatea Vaticanului.Dar este la fel de important pentru cei care lucreaza pentru Sfantul Scaun si este important si pentru mine!, a declarat Papa argentinian.

Francisc a adus un omagiu serviciului generos si pretios al garzilor elvetiene aflate in serviciul Papei si al Bisericii. In fiecare zi, pot avea personal experienta devotamentului, profesionalismului si dragostei cu care va desfasurati activitatile, le-a marturisit el, primindu-i in Sala Clementina. Garzile elvetiene sunt in masura sa respire aici, la Roma, catolicitatea Bisericii, a remarcat el.

Anterior, in biblioteca apartamentelor pontificale, presedintele Confederatiei elvetiene, Ueli Maurer, a fost primit timp de 20 de minute pentru prima data de Papa. Aproximativ 39% dintre elvetieni sunt de confesiune catolica, iar 31 la suta sunt protestanti. Bisericile au traversat aici numeroase curente contestatare. Maurer urmeaza sa asiste in cursul acestei seri la depunerea juramantului a 35 de noi garzi elvetiene in curtea Sfantul Damas. Papa va fi reprezentat la aceasta ceremonie de arhiepiscopul italian Angelo Becciu, numarul trei in ierarhia Vaticanului. El s-a intalnit deja informal cu mai multi membri ai garzii, veniti sa asiste la una dintre slujbele pe care el le oficiaza zilnic.

Ca in fiecare an, ceremonia a avut loc in ziua comemorarii rezistentei garzilor elvetiene pentru apararea Papei Clement al VII-lea (1523-1534), in timpul devastarii Romei de catre trupele lui Carol Quintul, la 6 mai 1527. Pentru a intra in Garda elvetiana, trebuie sa ai cel putin 30 de ani, sa ai o stare de sanatate buna, un cazier judiciar fara pata, o inaltime de cel putin 1,74 metri, sa fii celibatar si sa fi absolvit scoala de recruti a armatei elvetiene. Garzile se angajeaza pentru o durata de minim doi ani.

Garda elvetiana garanteaza protectia imediata a Papei Francisc, controland intrarile in Cetatea Vaticanului si surpaveghind palatul apostolic. Membrii sai trebuie sa asigure paza resedintei Sfanta Marta, unde locuieste in continuare Jorge Bergoglio, care nu s-a mutut in apartamentele pontificale prevazute pentru el.


Preluare: emm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și