Apariția pandemiei a creat mult haos în viața de zi cu zi a oamenilor. Cu toate acestea, unii nu cred, și nu sunt speriați de virus, în timp ce alții au sperat cu orice preț într-o soluție salvatoare, care, se pare că a ajuns.

În 27 decembrie 2020 au început sesiunile de vaccinare împotriva Sars-Cov-2. Primul vizat a fost personalul medico-sanitar. Prima persoană din România vaccinată este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Mihaela Anghel este membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul Sars-Cov-2.

Ne vaccinăm sau nu?

Indiferent de subiectul abordat, părerile oamenilor vor fi mereu pro și contra. |n ceea ce privește vaccinul împotriva noului virus, unii așteaptă nerăbdători să le vină rândul, în timp ce alții nu doresc să li se administreze acest vaccin.

Mihaela Roman, din Târgu Lăpuș, este pro vaccin pentru că își dorește ca viața să revină la normalitate. Vrea să fie totul la fel ca și înainte, iar oamenii să trăiască din nou liberi.

„Eu vreau să mă vaccinez pentru că mă încred în cei care ne salvează viața în fiecare zi. Mă încred în medici și în experți. Cei care sunt contra vaccin și cei care cred diverse lucruri negative cu privire la acesta sunt cu siguranță persoanele mai puțin informate. Vaccinul acesta este făcut cu scopul de a salva vieți, nu de a ucide, cum susțin unii”, a spus tânăra.

Și Ana Rus spune că dorește să i se administreze vaccinul deoarece are încredere în cercetători și în cei care și-au unit mințile pentru realizarea lui.

„Ma vaccinez pentru că am încredere în medici. Sunt atâția cercetători care și-au pus mințile împreună pentru a face acest vaccin. Și dacă privim în spate o să vedem că atâtea boli au fost eradicate prin vaccin”, a spus tânăra, de 28 de ani.

Angela Cupșa este contra vaccin „Nu mă vaccinez pentru că vreau să trăiesc. Nimeni nu-mi poate spune sigur dacă vaccinul este sau nu cu adevărat bun pentru acest virus, sau dacă este benefic și pentru mine. Poate eu mă simt rău, poate nu-mi face bine, poate mă ucide, cine știe”, a spus femeia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și