Potrivit liderului PRU, dacă un partid poate fi desființat atunci când nu depune semnăturile pentru a-și demonstra viabilitatea, ”ar trebui ca legea să prevadă și desființarea formațiunii respective în cazul în care într-un partid apar prea multe cazuri de corupție care demonstrează că nu e vorba de un fenomen izolat, ci de o practică uzuală și instituțională”.

Bogdan Diaconu face trimitere directă la PSD prin propunerea sa: ”Recentele dezvăluiri despre canalele de corupție și de corupere din PSD reprezintă dovada că în anumite cazuri reformarea din interior nu funcționează și că nu mai e vorba doar de persoane, ci de un întreg angrenaj dedicat exclusiv generării de foloase necuvenite, denumite în limbaj comun hoție”. Diaconu atrage atenția, în plus, că pedepsirea unor vinovați este ineficientă dacă rețeaua de partid continuă să funcționeze și să producă noi și noi cazuri de încălcare a legii.

Potrivit liderului PRU, România nu va pune capăt corupției dacă acceptă să fie coordonată în continuare de rețele dedicate acestui fenomen. ”Atâta timp cât structura care i-a produs pe aceștia rămâne în picioare, fenomenul va continua”, conchide liderul PRU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și