In aceeasi zi, la politie s-a prezentat o baimareanca in varsta de 25 de ani care a reclamat o alta inselaciune. Ea a declarat ca in 23 mai, in timp ce se afla de serviciu la amanet, a intrat un barbat care i-a cerut sa-i schimbe 1.000 de lei din bancnote de 10 lei in bancnote cu valoare mai mare. Cand a numarat banii, tanara a constatat ca lipsesc 10 lei si i-a restituit barbatului. Acesta a profitat de neatentia ei si a sustras din teancul cu bani 220 de lei, dupa care i-a dat banii inapoi. Victima a pus banii in sertar fara sa-i mai numere. Ea a constatat ca a fost inselata la aproximativ 10 minute de la plecarea individului.

Un tanar de 23 de ani din Sieu, se afla vineri, in jurul amiezii, la o casa de schimb valutar de pe bulevardul Unirii din Baia Mare. El a fost abordat de un necunoscut care s-a oferit sa-i schimbe suma de 300 de euro la un curs valutar mai bun decat cel afisat la casa de schimb. La cateva minute de la efectuarea tranzactiei, tanarul a constatat ca din suma pe care trebuia sa o primeasca lipsesc 1.150 lei.

Seria inselaciunilor de vineri s-a incheiat la ora 16:30, cand o baimareanca a sesizat politia ca a fost sunata de catre persoane care au convins-o ca a castigat un premiu in valuta din partea unei societati de telefonie fixa, iar pentru a intra in posesia premiului trebuie sa vireze intr-un cont suma de 4.000 de lei. Fara sa banuiasca faptul ca ar putea fi vorba de o inselaciune, femeia a virat banii in cont. La scurt timp insa si-a dat seama ca a fost victima unor escroci.

In toate aceste cazuri, politistii fac cercetari pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și