In aceeasi zi, la politie s-a prezentat o baimareanca in varsta de 25 de ani care a reclamat o alta inselaciune. Ea a declarat ca in 23 mai, in timp ce se afla de serviciu la amanet, a intrat un barbat care i-a cerut sa-i schimbe 1.000 de lei din bancnote de 10 lei in bancnote cu valoare mai mare. Cand a numarat banii, tanara a constatat ca lipsesc 10 lei si i-a restituit barbatului. Acesta a profitat de neatentia ei si a sustras din teancul cu bani 220 de lei, dupa care i-a dat banii inapoi. Victima a pus banii in sertar fara sa-i mai numere. Ea a constatat ca a fost inselata la aproximativ 10 minute de la plecarea individului.

Un tanar de 23 de ani din Sieu, se afla vineri, in jurul amiezii, la o casa de schimb valutar de pe bulevardul Unirii din Baia Mare. El a fost abordat de un necunoscut care s-a oferit sa-i schimbe suma de 300 de euro la un curs valutar mai bun decat cel afisat la casa de schimb. La cateva minute de la efectuarea tranzactiei, tanarul a constatat ca din suma pe care trebuia sa o primeasca lipsesc 1.150 lei.

Seria inselaciunilor de vineri s-a incheiat la ora 16:30, cand o baimareanca a sesizat politia ca a fost sunata de catre persoane care au convins-o ca a castigat un premiu in valuta din partea unei societati de telefonie fixa, iar pentru a intra in posesia premiului trebuie sa vireze intr-un cont suma de 4.000 de lei. Fara sa banuiasca faptul ca ar putea fi vorba de o inselaciune, femeia a virat banii in cont. La scurt timp insa si-a dat seama ca a fost victima unor escroci.

In toate aceste cazuri, politistii fac cercetari pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și