În fapt, în seara de 9 august, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie de 36 de ani, cu privire la faptul că, în seara de 05 august, în jurul orei 21.00, soțul acesteia ar fi fost drogat de alte persoane, acesta trezindu-se următoarea zi fără bunurile sale personale. Din declarațiile apelantului și reclamantului în vârstă de 29 de ani din Cicârlău, a reieșit faptul că, în timp ce se afla pe bulevardul Traian din municipiu, ar fi fost abordat de un bărbat necunoscut, care l-a convins să urce într-un autoturism, la volan aflându-se o femeie și pe bancheta din spate încă alte trei persoane necunoscute de diferite vârste. Persoana vătămată a urcat pe locul din față al autoturismului.

Ulterior, toți s-ar fi deplasat la un imobil în comuna Satulung, unde ar fi consumat băuturi alcoolice. Bărbatul de 29 de ani a reclamat faptul că, din momentul consumului de alcool, nu își mai amintește nimic și s-ar fi trezit a doua zi într-un loc necunoscut, respectiv în pădurea din Băița, fără bunurile personale. Ajungând la domiciliu, a constatat faptul că i-au fost sustrași din locul unde își ținea banii suma de 1.000 de euro.

În continuare cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca au fost identificate cinci persoane bănuite de comiterea faptelor, fiind vorba de două femei de 17 și 35 de ani, respectiv trei bărbați de 21,37 și 47 de ani, toți din Satulung.

Ieri, 01 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat patru percheziții domiciliare la posibilele adrese folosite de cele cinci persoane, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri și, de asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism.

Față de patru persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș, urmând să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

În 2 septembrie, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile asupra acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și