Gorghiu: Paul al României va fi adus în țară

„Instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României.

El a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu și pentru un prejudiciu de 9,5 milioane de euro.

Este o decizie așteptată de Ministerul Justiției și de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în țară.

Hotârârea nu este definitivă, poate fi atacată. Mulțumesc colegilor de la Ministerul Justiţiei, Administrația Națională a Penitenciarelor, instanței de executare şi tuturor autorităţilor care şi-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluţia.

Până la jumătatea lunii iunie, au fost aduși în țară 383 de fugari”, a transmis Alina Gorghiu, pe Facebook.

Judecătorii din Malta s-au sucit în privința lui Paul al României
Amintim că, inițial, un tribunal din Malta a respins cererea autorităţilor române de extrădare a lui Paul al României, judecătorii estimând că există un „risc real” ca acestuia să-i fie încălcate drepturile fundamentale. Numai că autoritățile române au contestat această decizie, iar acum au obținut câștig de cauză.

Paul este urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Brașov, în data de 18.12.2020 pentru executarea a 3 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu. Paguba se ridică la suma de 9.523.769 de euro.

Paul al României a fost arestat preventiv în Paris, pentru o scurtă perioadă. Autoritățile franceze au solicitat sentința de condamnare și condiții de detenție, dar a fost eliberat pe cauțiune. În aprilie 2024, el a fost prin din nou în Malta, unde se afla în vacanță.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și