„Ne pronunţăm ferm împotriva proiectului de lege pentru scăderea cvorumului la referendumul de revizuire a Constituţiei sub 50%. Se propune ca o minoritate, 30%, să revizuiască Constituţia şi să decidă asupra unui lucru atât de important. În condiţiile în care la revizuirea Constituţiei, nu se respectă voinţa poporului exprimată la referendumul validat referitoare la parlament unicameral şi 300 de parlamentari, noi, PDL, vom boicota prezenţa la referendum”, a subliniat Vasile Blaga.

La rândul său, fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că punctul de vedere al PDL a fost constant.

„Mesajul rămâne acelaşi, le cerem românilor să le întoarcă spatele USL-iştilor dacă nu trec parlament unicameral şi parlament cu 300 de parlamentari, pentru că nu poţi să îţi baţi joc de oameni, de principiile democraţiei, pentru că este USL la putere. PDL rămâne consecvent cu ceea ce a susţinut la referendumul preşedintelui din 2009. Susţin teza aprobată de conducerea partidului referitoare la boicotarea referendumului ca răspuns al PDL la lipsa de respect a USL faţă de principiile democraţiei”, a menţionat Emil Boc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și