Contribuabilii maramureseni aveau posibilitatea sa fie scutiti de la plata penalitatilor de intarziere daca isi achitau taxele si impozitele in decurs de 60 de zile de la data scadentei. De acum inainte, restantierilor li se vor aplica insa penalitati pentru fiecare zi de intarziere.

„Incepand cu data de 1 iulie 2013, contribuabilii vor achita o penalitate de 0,02 % pe fiecare zi de intarziere, ceea ce inseamna o penalitate de 7,3 % anual. Pana la aceasta data, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, erau prevazute penalitati de intarziere in functie de numarul de zile de intarziere in care se facea plata”, a declarat, pentru eMaramures, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures (DGFP), Ioan Popa.

Seful finantistilor maramureseni a mai aratat ca, la ora actuala, aproximativ 20 % dintre contribuabili au restante la plata taxelor si impozitelor. Prin noua masura, datornicii vor fi obligati sa se conformeze, altfel li se majoreaza cuantumul sumelor datorate finantelor.

„Motivatia acestei prevederi se explica ca, daca pana acum erau incurajati contribuabilii sa plateasca obligatiile restante pana la a 90-a zi, deoarece dupa acest termen nivelul penalitatilor ramanea constant, acum nivelul de penalitati va fi pe zi de 0,02 %”, a mai precizat Ioan Popa.

Oficialii DGFP Maramures au mai aratat ca, prin noua masura spera ca la bugetul de stat sa fie atrase mai multe venituri si ca astfel va fi atins planul de incasari impus de la nivel central.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și