Autorităţile maramureşene au dispus primele măsuri în cazul toxiinfecţiei alimentare a celor 15 minori din Cluj aflaţi în tabără la o pensiune din Baia Sprie. Spaţiul de cazare a fost închis de responsabili, întrucât proprietarii nu aveau voie să gătească turiştilor, ci doar să le pună spaţiul de gătit la dispoziţie.
„Spaţiul de cazare nu avea aviz de funcţionare pe componenta de bucătărie. De aceea, decizia a fost de închidere a pensiunii pe termen nedeterminat până la momentul în care vom primi rezultatele de laborator din Bucureşti”, a precizat Rareş Pop, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.
Salmonella de grup C în pulpa de pui
Potrivit responsabililor, produsul contaminat a fost pulpa de pui dezosată. „E o etapă preliminară. S-a descoperit că pulpea de pui dezoasată, cumparată dintr-un supermarket, avea salmonella de grup C. În acest moment, aşteptăm rezultatele de la Institutul de Medicină Veterinară din Bucureşti, care să confirme specia. E foarte important să aşteptăm rezultatul analizelor, pentru că determinarea speciei ne va ajuta să stabilim sursa. Vom corobora rezultatele cu cele de la DSP. De regulă, durează cam o săptămână să ajungă rezultatele de la expertiză. Vom acorda apoi sancţiunile necesare, imediat ce vom afla cine se face vinovat pentru întreaga situaţie”, a explicat Vasile Pop, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş. Potrivit unor surse, autorităţile ar putea retrage de pe piaţă marfa cu probleme.
Preluare: InfoMM.ro