Pentru a petrece o vacanță într-o pensiune din Maramureș, turiștii trebuie să plătească între 1500 și 5000 de lei de cameră pentru 4 nopți de cazare cu demipensiune.

Daniel Leș, proprietar de pensiune: "Dacă ar fi să comparăm cu alți ani, nu suntem super mulțumiți, dar sperăm că lumea o să înțeleagă această distanțare, avem căsuțele pregătite, oameni care vin să petreacă în familie, mai cuminte, mai așezat. Cred că suntem puțin bulversați de situația de față, dar o să trecem și peste asta."

Daniel Leș administrează mai multe căsuțe tradiționale, pe care le-a salvat și le-a restaurat. Ca în niciun alt an, încă mai are locuri libere pentru sărbători.

Daniel Leș: "Mai sunt oameni care sună și spun că s-ar putea să nu vină, e foarte greu să îi ceri omului avans și omul să îți spună că nu știe dacă o să vină, ne pun într-o situație critică de a merge pe încredere și totuși să se răzgândească în ultim moment".

La o altă pensiune, în Unguraș, toate cele șapte camere disponibile au fost închiriate de un singur grup. După ce alții s-au tot gândit și răzgândit.

Flaviu Cânța, proprietar de pensiune: "Prima dată ne întreabă cum suntem, dacă noi suntem sănătoși, în primul rând și nu avem o problemă în zonă sau dacă localitatea nu e în carantină, după aia își rezervă, dar poate după o săptămână ne sună sau fac direct anulare pentru că a apărut un caz de boală".

Cornelia Lupșa, reprezentant al unei agenții de turism: "În ultima săptămână a crescut numărul cererilor atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. Peste 50% din oferta de cazare a fost deja rezervată, sperăm să crească în următoarele zile, pentru că în continuare primim foarte multe solicitări".

Turiștii care ajung în Maramureș caută tradițiile pe care nu le mai găsesc în altă parte. Anul acesta însă, proprietarii vor fi nevoiți să renunțe la activitățile de grup.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și