Polițiștii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, au demarat o activitate de monitorizare a unor persoane, de pe raza județului Maramureș, despre care se dețineau informații ca se ocupau cu contrabanda cu țigări de proveniență ucraineana.

Astfel, ieri, 14 mai 2014, în baza autorizației de percheziție emisă de către Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Maramureș au descins la domiciliul, cetățenilor români, Zorica C. de 35 de ani și Lucian C. de 38 de ani, ambii domiciliați în localitatea Sighetu Marmației, județul Maramureș.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 1.002 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 9.000 lei.

Cele două persoane sunt cercetate acum pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În continuare, polițiștii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz desfășoară activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Ieri, 14 mai 2014, la nivelul S.P.F Brodina — I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noștri au observat, pe raza localității Brodina, jud. Suceava, la aproximativ 1 km de linia de frontieră, un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Drept urmare, lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce, care au fost ignorate de către persoanele în cauză. Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de aceasta dată bărbații nu s-au oprit.

Aceștia au abandonat coletele și profitând de terenul accidentat și de condițiile meteo au fugit în direcții diferite spre localitate.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete ce conțineau 4.920 pachete țigări, marca Viceroy de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 50.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, în prezent efectuându-se cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 14 mai a.c., în jurul orei 04.00, o patrulă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Sighet a observat o persoană care a abandonat pe malul românesc al râului Tisa mai multe colete cu țigări.

Polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea zonei iar concomitent au fost dispuse măsuri specifice de identificare a persoanelor implicate în activitatea infracțională.

La cercetarea terenului au fost descoperite două colete ce conțineau 1.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 8.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului PF Vișeu de Sus, au oprit pentru control pe DN 18, pe raza localității Vișeu de Jos, un autoturism marca Renault, condus de Vasile M., de 45 ani domiciliat pe raza județului Ialomița. În autoturism se mai afla și Puiu B., de 42 ani, domiciliat pe raza aceluiași județ.

La controlul efectuat asupra mașinii, pe bancheta din spate au fost descoperite șase moto-fierăstraie care aveau aplicate emblemele unei mărci de renume, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta nici un document de proveniență.

Deoarece moto-fierăstraiele prezentau urme de contrafacere, iar cele două persoane nu erau autorizate de titularul mărcii să dețină în scop de comercializare astfel de produse, acestea au fost ridicate în vederea continuări cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică similară cu o marcă înregistrată pentru produse identica ori similare, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și