Poliţiştii şi procurorii DIICOT filiala Timiş au demarat în cursul dimineţii de azi, 21 mai, 23 de percheziţii în judeţele Timiş, Arad, şi Maramureş. Anchetatorii vizează o reţea de traficanţi de ţigări. 16 persoane urmează să fie ridicate de mascaţi şi duse la audieri. Din cele 23 de percheziţii, 15 sunt efectuate în judeţul Timiş, la Timişoara, Beregsau Mare, Utvin şi Deta. Alte şase percheziţii au loc în Maramureş, respectiv la Sighetu Marmaţiei şi Remeţi şi alte două în judeţul Arad. Potrivit unor surse judiciare, se pare liderul grupării este din Timişoara. Ţigările erau introduse ilegal în ţară din Ucraina după care ajungeau în Timişoara. De aici, marfa de contrabandă era livrată pe piaţa neagră din mai multe judeţe din ţară. Prejudiciul calculat de oamenii legii se ridică la aproximativ 600.000 lei.

La niveul judeţului Maramureş, mascaţii au acţionat la primele ore ale dimineţii, atât la Sighetu Marmaţiei cât şi la Remeţi. Aceştia au descins la şase adrese ale contrabandiştilor. Se pare că maramureşenii aflaţi în vizorul procurorilor DIICOT Timiş ar fi introdus ilegal în ţară ţigări de contrabandă de pe teritoriul Ucrainei. Apoi, întreaga marfă era transportată în judeţul Timiş, ca apoi, ţigările să fie distribuite în mai multe judeţe din ţară pentru a fi vândute.

„În data de 21.05.2014, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara Oradea şi Cluj, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, au efectuat un număr de 24 percheziţii pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Maramureş, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea unor infracţiuni privind transportul şi distribuirea de ţigări provenite din infracţiuni de contrabandă, fapte prev. şi ped. de art. 367 C. pen. şi art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu jumătatea anului 2013, membrii grupului infracţional procurau ţigarete de pe raza judeţelor Maramureş şi Arad, introduse pe teritoriul României din Ucraina şi Serbia, în mod fraudulos, acestea fiind ulterior comercializate în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj” au arătat procurorii DIICOT.

Au fost capturate aproximativ 60 baxuri ţigări a căror valoare se ridică la suma de 600.000 lei. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 400 baxuri ţigări şi suma de 19.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Timişoara urmează să fie audiate 20 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Operaţiuni Speciale.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și