"La 1 august, cel mai târziu, Guvernul României va lansa un apel, o linie de finanţare cu fonduri europene, de 200 milioane euro pentru a sprijini comunităţile locale şi producătorii locali, mai ales în aceste zone cu restricţii cum sunt siturile Natura 2000", a spus ministrului Mediului, la Mârşani, judeţul Dolj, unde a vizitat un perimetru de ameliorare de peste 1.300 ha într-o zonă deşertificată.

Potrivit ministrului Mediului, România are 1.574 de arii Natura 2000, care "reprezintă nişte rezervoare verzi privind redresarea sau regenerarea economică".

"Dacă prin ordonanţa 75 le-a fost luat rolul de custode (n. red. ONG-urilor) pentru aceste situri Natura 2000, la venirea în minister am creat acest parteneriat între minister, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) şi ONG-uri privind buna administrare a sitului Natura 2000. Astăzi suntem într-o fază avansată, pentru că vrem să scoatem în consultare publică un protocol de administrare a acestor situri, să dăm putere mai mare custozilor", a mai afirmat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și