Prefectul Vasile Moldovan a precizat că are convingerea că instituțiile abilitate își vor face datoria şi vor identifica persoanele și vor aplica prevederile legislației în vigoare cu privire la prevenirea și combaterea antisemitismului (Legea nr.157/2018).

„Considerăm că mâzgălirea fațadei casei memoriale reprezintă doar un incident izolat, generat cel mai probabil de un derapaj comportamental. Condamnăm ferm acest gen de fapte, gesturi, acte de vandalism și manifestările antisemite împotriva instituțiilor de cultură, lăcașuri de cult sau comunității evreiești”, a spus Moldovan.

Casa în care s-a născut laureatul premiului Nobel pentru Pace a devenit muzeu după demersurile efectuate la nivel central, ca demers științific, pentru prezentarea personalității profesorului și scriitorului Elie Wiesel, dar și a vieții sociale și culturale a evreilor din Maramureș.

Aducem mulțumiri autorităților administrației publice locale care s-au mobilizat pentru a îndepărta înscrisurile antisemite de pe clădire și a readuce la starea inițială fațada casei memoriale.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și