O data cu intrarea in vigoare a noii metodologii de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, elevii vor trebui sa fie mai atenti la proba de traseu. Greselile efectuate de cursanti in timpul examenului vor fi sanctionate mai aspru, dupa ce punctajul a fost marit pentru fiecare eroare facuta.

„La categoria B, C, CE, D, DE, la proba practica pot sa spun ca schimbarile se refera doar la majorarea cuantumului punctelor de penalizare si predomina sanctiunea de 9 puncte de penalizare pentru marea majoritate abaterilor, dar mai sunt si celelalte puncte. Pentru cazurile in care, in trafic, permisul de conducere ar fi trebuit suspendat, este clar ca nu se mai acorda permisul de conducere daca acel candidat a cumulat 21 de puncte“, a aratat Florin Sironka seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Sironka a mai aratat ca tot de la 11 iunie examinatorul trebuie sa dea candidatului la sfarsitul probei de traseu o copie a anexei de concurs, pentru ca acesta sa stie ce greseli a facut de-a lungul examenului.

„Se elibereaza o copie a anexei de examen ca sa stie unde anume a gresit, pentru ce a fost depunctat cu toate ca i se si spune. La sfarsitul examenului, examinatorul are obligatia sa-i spuna motivele pentru care a fost declarat respins, sau ce a gresit efectiv, chiar daca numarul de puncte nu a fost de 21 si a reusit sa promoveze examenul“, a adaugat Sironka.

O alta noutate importanta este ca incepand cu aceasta luna, conducatorii mopedelor vor fi nevoiti sa-si obtina permisul de conducere pentru categoria AM. Astfel, cei care doresc sa circule cu acest mijloc de transport, pe langa proba de teorie, vor da si examenul in poligon , iar cei care isi doresc permisul pentru categoria A, A1 sau A2 vor fi nevoiti sa dea si proba de traseu. Florin Sironka a mai spus ca maramuresenii care isi doresc sa obtina permisul de conducere pentru orice categorie, pot sa dea examenul zilnic, fie ca se vor inscrie la proba teoretica, de poligon sau de traseu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și