Manifestanții, care de mai multe zile protestează într-o piață aflată în apropierea legislativului european, au intrat marți cu forța, la orele 09:00 GMT, pe poarta principală a instituției, unde autoritățile belgiene au desfășurat un important dispozitiv polițienesc.

Protestatarii au ajuns până la etajul trei, zona cea mai circulată din clădirea Parlamentului European, dat fiind că la acest etaj se face legătura între diferite edificii care compun complexul parlamentar european. Un grup de europarlamentari s-a oferit să-i primească pe protestatari, cărora funcționari ai PE le-au oferit sticle cu apă.

Manifestanții kurzi protestează împotriva a ceea ce ei au numit masacrul comis la 15 septembrie de organizația teroristă Statul Islamic (SI) în orașul sirian cu majoritate kurdă Kobane, situat la frontiera cu Turcia, potrivit unui comunicat pe care protestatarii l-au distribuit presei. Totodată, manifestații s-au declarat în greva foamei și au susținut că peste 10.000 de kurzi se află pe străzile din Europa pentru ca țările occidentale să realizeze ceea ce s-a întâmplat la Kobane.

În același comunicat, kurzii au cerut UE să sprijine populația kurdă, să se opună atacurilor SI și să acționeze rapid pentru a preveni ceea ce începe să semene tot mai mult cu un genocid împotriva populației kurde din Kobane, oraș din care sute de oameni și-au părăsit în grabă locuințele și s-au adăpostit de partea turcă a frontierei.

Purtătorul de cuvânt al manifestanților, Keje Kotluk, a insistat că executivele belgian și europene nu se pot preface că nu văd atrocitățile comise de jihadiștii din SI, despre care au spus că sunt bine echipați și folosesc arme de proveniență occidentală, scrie ziarul Le Soir în ediția sa digitală, preluat de EFE.

Manifestanții kurzi care au realizat alte acțiuni similare pe mai multe aeroporturi europene în ultimele ore au solicitat ajutor militar și militar în favoarea locuitorilor din Kobane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și