În data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe persoane care transportau înspre interiorul ţării mai multe colete voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat pentru interceptarea şi reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece bărbaţii nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost identificat un cetăţean român, S. Vasile, de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, iar celelalte persoane au fugit spre teritoriul statului vecin.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete, în interiorul cărora lucrătorii noştri au constatat că sunt ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care acestea au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră.
În urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 5.940 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de 52.300 lei.

Totodată, în cel mai scurt timp, s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră ale statului vecin fiind anunţate despre captura cu ţigări în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, bărbatul este cercetat pentru contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Rădăuți au descoperit și confiscat, în apropierea frontierei de stat, 8 colete voluminoase care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 5.200 pachete cu țigări, de aceeași proveniență.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 52.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și