Ieri, 21 iunie 2014, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii Mara, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de către o femeie, cetăţean român, V. Anca de 30 de ani din localitatea Baia Mare. La controlul autoturismului, s-a constat ca în interior erau mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea efectuării unui control amănunţit.

Astfel, au fost descoperite 9 colete, învelite în folie de culoare neagră, care contineau 4.490 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de aproximativ 40.000 lei, pentru care femeia nu a putut prezenta documente de provenienţă. În cadrul primelor cercetări, cea in cauza a declarat poliţiştilor de frontieră că trebuia să transporte ţigările în localitatea Baia Mare, cu scopul ulterior de a le comercializa.

Tot în data de 21 iunie a.c., lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit ân urma unor acțiuni desfășurate în zona de frontieră, pe direcţia localităţilor Rona de Sus şi Sighetu Marmaţiei, 16 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. S-a trecut la monitorizarea zonelor, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentelor. Întreaga cantitate de ţigări, 8.800 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoarea de aproximativ 78.000 de lei, a fost ridicată în cederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava au desfasurat o actiune pe direcţia localităţii Straja, in apropierea frontierei de stat, in urma careia au depistat 10 colete care contineau 4.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 49.500 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Preluare: IJPFMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și