Peste 200 de borseni, au participat astazi, 29 iunie, la un miting de protest. Inca de la ora 11.00 ei au putut fi observati pe DN 18, aratand ca vor sta acolo pana la ora 14.00, cand se vor retrage. „Din pacate nu a venit nimeni sa vorbeasca cu noi. Vom sta aici pana la ora 14.00, cand ne vom retrage in liniste catre case. Nu intentionam sa ne manifestam violent, vrem doar sa ne spunem oful in fata oficialitatilor. Astfel de actiuni vom mai organiza si in saptamanile viitoare si atunci speram ca macar prefectul Anton Rohian sa vina sa vorbeasca cu noi“, a spus stomatologul Horatiu Dinca, unul dintre organizatorii protestului.

Actiunea de astazi s-a desfasurat pasnic, fara niciun fel de incident. Din pacate, singurii care au venit sa-i asculte pe borseni au fost politistii, care au verificat ca totul sa decurga conform autorizatiei primite de protestatari. Pe parcursul actiunii de astazi, borsenii au mai spus ca intentioneaza sa opreasca toate camerele de verificare a rovinietelor din zona Borsa, dar si cele de la Moisei, pentru ca nu este logic ca ei sa plateasca taxe de drum, cand acesta arata ca dupa razboi.

Prin aceasta actiune protestatarii au cerut reluarea si continuarea lucrarilor de reabilitare a DN 18 pana la finalizare, respectiv receptie, si demisia directorului Directiei Regionale Drumuri si Poduri Cluj, Eugen Cecan. Urmatorul protest va fi organizat cel mai probabil la sfarsitul saptamanii viitoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și