Autoritățile indoneziene au venit cu un nou bilanț pentru orașul Palu, după seria de cutremure, încheiate cu un tsunami devastator, în Insula Sulawesi. Sunt peste 420 de morți.

Însă oficialii indonezieni nu au menționat însă nimic despre situația din alte zone precum Donggala și Sigi, care, de asemenea, au avut de suferit de pe urma urgiei naturii.

Cadavre găsite pe străzi în orașul Palu
Într-un bilanț precedent, echipele de urgență anunțau 384 de morți doar în orașul Palu. La operațiunile de căutare participă și armata. Bilanțul victimelor este așteptat astfel să crească.

Situația este dramatică în mai multe localități ale insulei, lovite atât de cutremur, cât și de tsunami. Numeroase cadavre au fost găsite pe străzi de salvatori.

Un bilanț anterior indica 48 de morți și 350 de răniți, dar autoritățile avertizaseră că operațiunea de căutare a victimelor e încă în desfășurare.

Orașul Palu din Sulawesi a fost grav afectat de cutremurul de 7,5 pe scara Richter. Localitatea a suferit apoi noi avarii severe după ce a lovit tsunamiul, cu valuri de peste 2 metri. Cu doar câteva ore înaintea seismului violent, un alt cutremur de 6,1 s-a produs în zonă.


Preluare: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și