Examenul de admitere începe la ora 9,00 pentru Facultăţile de Medicină şi Farmacie şi la ora 16,00, pentru Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).

Intrarea candidaţilor în sălile de concurs a început la ora 8,00 pentru facultăţile de Medicină şi Farmacie şi va începe la ora 15,00 pentru facultatea de Medicină Dentară şi FMAM. Nu este admisă, sub nici un motiv, intrarea în săli a candidaţilor după ora de începere a probei scrise.


Durata probei scrise va fi de două ore şi jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, două ore pentru admiterea la specializările Asistenţă Medicală Generală şi Moaşe şi o oră şi jumătate pentru celelalte specializări ale FMAM.


Corectarea tezelor se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnătură. Fiecare răspuns corect la întrebare este notat cu un punct. Punctajul obţinut este transformat în notă. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor în cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Sunt declaraţi admişi candidaţii al căror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.

La Facultatea de Moaşe şi Asistenţi Medicali declararea candidaţilor admişi va fi în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite, formulate în scris de candidaţi.

Candidaţii olimpici sunt admişi automat, fără a mai fi necesară susţinerea examenului de admitere.

La Facultatea de Medicină sunt 5,2 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară sunt 9,7 candidaţi pe un loc la buget. Anul acesta numărul candidaţilor înscrişi a crescut comparativ cu anul trecut.

Pentru înscrierea la Facultatea de Medicină, unde există 432 de locuri finanţate de la buget, au fost validaţi 2.262 de candidaţi, dintre care 28 de olimpici, precum şi 53 de candidaţi care au optat din start pentru locurile disponibile la taxă.

La Facultatea de Medicină Dentară, unde s-au alocat 131 de locuri subvenţionate de stat, s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 44 au ales să aplice pentru locurile existente cu taxă.

Un număr de 408 absolvenţi de liceu au ales Facultatea de Farmacie, dintre care 21 locurile cu taxă, numărul de locuri alocat la buget anul acesta fiind de 131.

Facultatea de Moaşe dispune de 156 de locuri la buget, pentru care s-au înscris 591 de candidaţi, dintre care 20 au aplicat pe locurile disponibile cu taxă.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și