Cutremurul s-a produs în provincia centrală Sichuan, aceeași zonă în care s-a produs acum 5 ani un alt cutremur, în urma căruia s-au înregistrat 90.000 de morți.

Epicentrul s-a situat la 30,3 grade latitudine nordică, 103 grade longitudine estică şi la o adâncime de13 kilometri, a precizat centrul, citat de agenţia oficială Xinhua.

Peste 2.000 de militari ai Armatei de Eliberare Populară au fost trimişi în zona afectată pentru a participa la operaţiunile de salvare şi de ajutorare a victimelor, potrivit informaţiilor difuzate de divizia militar din Chengdu, capitala provinciei Sichuan. Totodată, în zonă au fost trimise echipe de poliţie dotate cu dispozitive specializate în căutarea victimelor printre dărâmături.

Televiziunea publică CCTV a prezentat primele imagini cu zona afectată, unde majoritatea locuitorilor au ieşit din case şi au rămas pe străzi de teama unor replici. Totodată, camerele de supraveghere video instalate pe străzile din Yaan, oraş cu 1,5 milioane de locuitori, au înregistrat imagini cu oameni care fugeau înspăimântaţi pe străzi şi cu bolnavi evacuaţi dintr-un spital.

După cutremurul iniţial, s-au înregistrat mai multe replici în zonă, de 4 şi 5 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și