În data de 6 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, în trafic, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism, marca Daewoo, condus de către cetăţeanul român Alexandru C., de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj două sacoșe și un sac în care se aflau țigări, fapt pentru care mașina și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunțit.
Cu această ocazie, au fost descoperite 520 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

În continuarea cercetărilor, conducătorul auto a declarat că la domiciliul acestuia mai deține încă 10 colete cu țigări (6.550 pachete) pe care le-a predat de bunăvoie polițiștilor de frontieră.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de 7.070 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 62.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și