În data de 27 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 9.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Sarasău, jud. Maramureş, un autoturism, marca Opel Vectra, condus de un cetăţean ucrainean, Ivan H., de 40 ani.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat în aceasta mai multe colete care conţineau ţigări, fapt pentru care maşina şi persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, au fost descoperite şase colete care conţineau cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care bărbatul nu deţinea niciun document de provenienţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de peste 39.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Ieri, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, aflat în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat în apropierea frontierei de stat, o persoană care se deplasa în grabă de la râul Tisa către interior transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbatului acesta fiind identificat ca fiind Ioan U., de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La cercetarea terenului au fost descoperite două colete care conţineau cantitatea de 860 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 7.600 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.


* Tot ieri, 27.10.2014, în jurul orei 8.00, lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care se îndreptau dinspre frontieră spre interiorul ţării transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, dar acestea au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.
Totodată, s-au dispus măsuri specifice de supraveghere a zonei, iar în cel mai scurt timp au fost anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La cercetarea terenului au fost descoperite nouă colete voluminoase care conţineau cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 39.800 lei.

În cauză se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale iar la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și