„Pot sa va spun ca sunt unitati spitalicesti in care lucreaza, in loc de cinci asistenti medicali intr-o sectie cu paturi, doar un singur asistent medical, ceea ce este absolut nepermis. La nivel de Maramures, am cifra celor care au plecat si, din pacate, nu s-au angajat in locul lor. Sunt 860 plecati, plus cei 450 din ultima perioada, deci peste 1.000 de asistenti medicali, asta in ultimii doi ani”, a aratat presedintele Ordinului Asistentilor filiala Maramures, Viorica Totorean.

In ultima perioada, tot mai multe clinici medicale private au inceput sa apara si in Maramures, astfel ca acum, o parte dintre asistentii medicali se reorienteaza dinspre sistemul de sanatate public spre cel privat. Pe langa conditiile moderne de lucru si tehnologiile de ultima ora, munca prestata este platita mult mai bine.

„In celelalte judete reclamau ca pleaca din spitalele de stat in privat, ceea ce la noi nu prea s-a intamplat. Ei, se intampla acum, pleaca din spitalele de stat in privat, pentru ca ii motiveaza in alt fel. Nu ar fi aceasta o problema, pentru ca pacienti sunt peste tot. Problema este ca sunt pacienti care nu isi permit sa se interneze in spitalele private. Ce facem cu acestia? In mana cui ii lasam?”, se intreaba Viorica Totorean.

Chiar daca unii aleg sa ramana in tara, cautand cea mai buna varianta pentru a-si desfasura profesia, altii aleg in continuare sa plece in spitalele din strainatate. Ordinul Asistentilor Medicali filiala Maramures inregistreaza zilnic cereri de adeverinte de recunoastere a profesiei venite de la asistentii medicali, prin care acestia isi exprima dorinta de a pleca la munca in strainatate.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și