Ploieştenii au câştigat meritat prin golul marcat de Jeremy Bokila (11), astfel că echipa ardeleană ratează calificarea în cupele europene. Victoria "găzarilor" face ca Astra Giurgiu să joace în sezonul viitor al Europa League, alături de Petrolul şi Pandurii Tg. Jiu.
Petrolul a reuşit să deschidă scorul după un debut echilibrat de meci, graţie lui Bokila, care a preluat excelent şi l-a fentat din corp pe Cadu, iar apoi l-a învins pe portarul Felgueiras (8).
CFR a preluat frâiele jocului şi a căutat cu insistenţă egalarea, dar cei care au fost mai aproape de gol au fost tot ploieştenii, prin Mojica (fost jucător al lui CFR), al cărui şut a trecut milimetric pe lângă buturile clujenilor (30). Ardelenii au irosit o mare ocazie în min. 34, când Maah a trimis pe spate în careu, iar Diogo Valente, rămas singur cu Hamutovski, a tras în portarul belarus. Peste doar un minut, Petrolul a avut o bară, la un corner, prin fundaşul Enza-Yamissi (35). O fază periculoasă la poarta clujenilor a apărut şi în min. 38, când mingea a căzut pe bara transversală, după ce Piccolo a deviat şutul lui Boudjemaa.
CFR a presat mai departe, cu puţine reuşite în ofensivă, una dintre ele fiind lovitura de cap a lui Gabi Mureşan (40), care a ocolit de puţin ţinta.
Echipa lui Trică a construit destul de greu şi după pauză, având mereu probleme la ultima pasă ori la finalizare, cum s-a întâmplat în min. 53, când Diogo Valente a reluat slab cu capul, direct în braţele lui Hamutovski.
Petrolul, care a jucat mai simplu, mai relaxat, mai rapid, a avut o ocazie bună prin Younes (76), însă şutul său a fost respins de Felgueiras. CFR a fost lipsită de luciditate, dar Petrolul a fost aproape să decidă soarta partidei prin Morar, al cărui şut violent a fost deviat de Felgueiras în corner (87).
La ultima fază a întâlnirii, CFR a trimis mingea în plasă, prin Cadu, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, fapt care a determinat proteste vehemente ale ardelenilor.
Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj sunt singurele echipe din provincie care au cucerit Cupa României în ultimii 18 ani, ploieştenii reeditând performanţa din 1995.

CFR a cucerit Cupa în 2008, 2009 şi 2010, iar Petrolul are în palmares două trofee, în 1963 şi 1995. Petrolul a mai jucat finala în 1952 (când se numea Flacăra). Steaua are cele mai multe Cupe ale României, 21, urmată de Rapid şi Dinamo, cu câte 13 trofee.
Arbitrul finalei a fost schimbat în ultimul moment, Istvan Kovacs, anunţat iniţial la centru, fiind arbitru adiţional, în timp ce băimăreanul Cristian Balaj a fost cel care a condus jocul.
La meci a asistat şi lotul echipei naţionale de fotbal a României, în frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă. Marţi, România va întâlni reprezentativa Trinidad & Tobago, într-un meci amical, pe Arena Naţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și