Între orele 07.00 – 21.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe raza municipiului pentru identificarea şi sancţionarea pietonilor care nu respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice, riscând astfel să fie implicaţi în producerea de accidente rutiere.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au depistat 28 de persoane care traversau strada neregulamentar şi au constatat alte 58 de abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproape 16 000 de lei.

Totodată, ca şi măsuri complementare, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării trei permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Pentru a evita să devină victime ale accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi şi acordaţi șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și