„Înţelegerea aceasta între poliţie şi taximetrişti depinde foarte mult de gradul de disciplină sau de indisciplină pe care îl manifestă în trafic aceştia din urmă. Nu sunt probleme deosebite în Maramureş, avem acţiuni pe linia taximetriei, se aplică sancţiuni, retragem autorizaţii de funcţionare, atestate. Comunicăm Primăriei Baia Mare toate acestea… Există piraterie în Baia Mare, facem acţiuni punctuale în acest sens. Dar, din păcate, legislaţia este destul de stufoasă, adică greu de aplicat. În sensul că, pentru a lua măsuri împotriva unui pirat, ai nevoie de îndeplinirea a două condiţii obligatorii. Prima dintre ele este aceea că transportul trebuie să fie făcut contra cost şi apoi a doua condiţie este ca abaterea să fie una repetată. Să fie constatată cel puţin de două ori, pentru a putea să spui că ai de-a face cu un transport ilegal de persoane.

Or, greutăţile întâmpinate de noi vin din aceea că aproape niciodată călătorii nu recunosc sau nu sunt de acord să fie martori. Nu recunosc că au plătit contravaloarea cursei, susţin că sunt rude, prieteni sau cunoştinţe cu şoferul şi că a fost gratuit transportul. Fără îndeplinirea condiţiei ăsteia nu putem lua măsura retragerii plăcuţelor sau a certificatului de înmatriculare. Piraţi avem, de obicei, în zonele limitrofe ale municipiului Baia Mare sau Sighetu Marmaţiei, la ieşirile din cele două localităţi mai importante ale judeţului”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, şeful Serviciului Rutier Maramureş, Dorin Gherman.

Cosmin Lakatos, preşedintele Sindicatului Şoferilor din Maramureş, spune că piraţi există la ieşirea din Baia Mare spre Baia-Sprie, apoi către Seini şi către Dej. Potrivit site-ului Primăriei Baia Mare, în municipiul reşedinţă de judeţ avem 648 de autorizaţii taxi atribuite în municipiul de pe Săsar. Pirateria taxi în interiorul Sighetului, ca inexistentă Pirateria taxi în interiorul oraşului de pe Tisa nu este o problemă, ea fiind ca inexistentă. Şi asta din cauza faptului că taximetriştii se cunosc între ei, au locuri special amenajate pentru această activitate şi nu se acceptă outsideri fără acte. „Cu siguranţă că avem piraterie în Sighet.

În oraş, taximetriştii se mobilizează, se cunosc între ei şi nu se acceptă veniţi din afară dacă nu au acte în regulă. Problema cea mare este cu cei care lucrează din oraş spre localităţile din jurul Sighetului. Aceştia îi sabotează pe cei care sunt cu autobuze sau microbuze, le fură clienţii. Chiar a fost acum recent o acţiune din aceasta, când s-a stat la pândă şi au fost ridicate 76 de plăcuţe şi s-a mai rărit o vreme fenomenul. Dar acum iar au prins curaj şi nu se mai tem. Clienţii sunt, în general, autostopişti, dar şi pentru transportul lor ar trebui să ai autorizaţie. Noi, ca administraţie locală, nu prea avem ce face. Finanţele au interes ca aceşti piraţi să plătească taxe statului”, a explicat, pentru Glasul Maramureşului, primarul din Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli.

„Înţelegerea aceasta între poliţie şi taximetrişti depinde foarte mult de gradul de disciplină sau de indisciplină pe care îl manifestă în trafic aceştia din urmă. Nu sunt probleme deosebite în Maramureş, avem acţiuni pe linia taximetriei, se aplică sancţiuni, retragem autorizaţii de funcţionare, atestate. Comunicăm Primăriei Baia Mare toate acestea… Există piraterie în Baia Mare, facem acţiuni punctuale în acest sens. Dar, din păcate, legislaţia este destul de stufoasă, adică greu de aplicat. În sensul că, pentru a lua măsuri împotriva unui pirat, ai nevoie de îndeplinirea a două condiţii obligatorii. Prima dintre ele este aceea că transportul trebuie să fie făcut contra cost şi apoi a doua condiţie este ca abaterea să fie una repetată. Să fie constatată cel puţin de două ori, pentru a putea să spui că ai de-a face cu un transport ilegal de persoane. Or, greutăţile întâmpinate de noi vin din aceea că aproape niciodată călătorii nu recunosc sau nu sunt de acord să fie martori. Nu recunosc că au plătit contravaloarea cursei, susţin că sunt rude, prieteni sau cunoştinţe cu şoferul şi că a fost gratuit transportul. Fără îndeplinirea condiţiei ăsteia nu putem lua măsura retragerii plăcuţelor sau a certificatului de înmatriculare. Piraţi avem, de obicei, în zonele limitrofe ale municipiului Baia Mare sau Sighetu Marmaţiei, la ieşirile din cele două localităţi mai importante ale judeţului”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, şeful Serviciului Rutier Maramureş, Dorin Gherman. Cosmin Lakatos, preşedintele Sindicatului Şoferilor din Maramureş, spune că piraţi există la ieşirea din Baia Mare spre Baia-Sprie, apoi către Seini şi către Dej. Potrivit site-ului Primăriei Baia Mare, în municipiul reşedinţă de judeţ avem 648 de autorizaţii taxi atribuite în municipiul de pe Săsar. Pirateria taxi în interiorul Sighetului, ca inexistentă Pirateria taxi în interiorul oraşului de pe Tisa nu este o problemă, ea fiind ca inexistentă. Şi asta din cauza faptului că taximetriştii se cunosc între ei, au locuri special amenajate pentru această activitate şi nu se acceptă outsideri fără acte. „Cu siguranţă că avem piraterie în Sighet. În oraş, taximetriştii se mobilizează, se cunosc între ei şi nu se acceptă veniţi din afară dacă nu au acte în regulă. Problema cea mare este cu cei care lucrează din oraş spre localităţile din jurul Sighetului. Aceştia îi sabotează pe cei care sunt cu autobuze sau microbuze, le fură clienţii. Chiar a fost acum recent o acţiune din aceasta, când s-a stat la pândă şi au fost ridicate 76 de plăcuţe şi s-a mai rărit o vreme fenomenul. Dar acum iar au prins curaj şi nu se mai tem. Clienţii sunt, în general, autostopişti, dar şi pentru transportul lor ar trebui să ai autorizaţie. Noi, ca administraţie locală, nu prea avem ce face. Finanţele au interes ca aceşti piraţi să plătească taxe statului”, a explicat, pentru Glasul Maramureşului, primarul din Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli.


Preluare: infomm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și