Potrivit unui comunicat de presă al dezvoltatorilor platformei, transmis miercuri AGERPRES, începând din data de 2 martie, toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetăţeni ucraineni sau ai altor state, şi care doresc informaţii sau au nevoie de asistenţă de orice natură, sunt îndemnaţi să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, respectiv 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 - 18:00.

De asemenea, liniile telefonice speciale pot fi apelate şi de cetăţenii români care doresc să ofere ajutor sau asistenţă celor care ajung în România de pe teritoriul ucrainean.

Serviciul este furnizat de FSP Global cu sprijinul GM LTD.

"Cetăţenii ucraineni sau cei ai altor state care lucrau sau studiau în ţara vecină şi care au fost obligaţi să caute refugiu în România, fie cu intenţia de a rămâne la noi în ţară, fie pentru a-şi continua călătoria către alte state, sunt îndemnaţi să apeleze aceste numere de telefon pentru a solicita orice fel de informaţii care le sunt necesare pentru parcursul călătoriei lor. Ofertele de ajutor venite din partea cetăţenilor români prin intermediul numărului gratuit vor fi implementate pe platforma https://refugees.ro/, care este un agregator de urgenţă unde se centralizează sprijinul oferit de cetăţenii români refugiaţilor proveniţi de pe teritoriul Ucrainei. Până acum, au fost înregistrate pe platformă aproximativ 2.000 de oferte venite din partea cetăţenilor români care îşi arată sprijinul prin diferite modalităţi, de la cazare, transport, distribuire de medicamente, alimente sau diferite alte provizii, până la servicii de traducere sau oferte de locuri de muncă", se arată în comunicat.

FSP Global şi GM Ltd se alătură, astfel, eforturilor întreprinse de societatea civilă şi de numeroasele entităţi publice şi private care sar în ajutorul miilor de refugiaţi din Ucraina, care doresc să scape de război şi caută refugiu pe teritoriul României sau al altor state europene.

GM Ltd, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai FSP Global la nivel mondial, este un dezvoltator de jocuri pentru mobil cu sediul central în Los Angeles, California, şi cu birouri în Cluj-Napoca, Malta şi alte locaţii.

FSP Global Group este un consorţiu de companii cu sediul central în Cluj-Napoca, cu operaţiuni în ţări de pe toate continentele. FSP Global, principala companie a consorţiului, şi lider de piaţă în domeniul Business Processing Outsourcing (BPO), îşi desfăşoară activitatea non-stop şi furnizează servicii de relaţii cu clienţii şi consultanţă în toate call-center-urile sale.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și