Articolul original legat de plățile efectuate poate fi citit la linkul de mai jos:

http://www.sighet247.ro/s/exclusiv-sighet-247-noi-detalii-din-dosarul-parcometrele-jaful-de-la-primarie-continua-prin-doua-plati-efectuate-din-bugetul-local-catre-avocati/

Pe lângă că aceste plăți au fost efectuate pentru întocmirea unei Cereri de revizuire fără niciun sens, aceasta fiind ieșită din termen, plățile au fost efectuate și cu încălcarea legii. Aici vorbim despre OUG 26 / 2012 care interzice expres angajarea de avocați de către primării: „Autoritățile publice sau administrațiile publice locale (...) care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistenta și/sau de reprezentare” (art. 1 alin. 1).

La articolul 1 alin. (2) din OUG 26 / 2012 se prevede că „în situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare necesare autorităților și instituțiilor publice prevăzute la alin. (1) nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achizitionate servicii de această natură numai cu aprobarea:
(...)
b) consiliilor locale (...) pentru autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice locale;
(...)”.

În cazul aflat în discuție, legea a fost încălcată flagrant de către cei care au dispus efectuarea plăților:

1) Plățile s-au efectuat cu încălcarea OUG 26 / 2012 art. 1 alin (1) și art. 1 alin (2) litera b) în sensul că nu s-a solicitat în prealabil acordul Consiliului local al municipiului;

2) plățile s-au efectuat pentru întocmirea unei „Cereri de revizuire”, act ce putea fi întocmit de către juristul Primăriei Sighet, nefiind o procedură legală complicată, care să îl depășească, fapt ce nu impunea contractarea unor avocați, fiind suficient personalul juridic al Primăriei. Până și Primarul municipiului Ovidiu Nemeș este jurist și și-ar fi putut da concursul în acest sens. Acum fie domnul „jurist” Ovidiu Gheorghe Nemeș este un jurist slab și habar nu are de prevederile legale, fie acesta este un jurist bine pregătit, dar încalcă legea cu bună știință.

Sursele noastre arată că DNA a deschis o anchetă penală în acest caz, suspectând că prin aceste plăți, două persoane învinuite în acest dosar și-au plătit din bani publici onorariile avocaților care urmează să îi reprezinte în Instanță în dosarul „Parcometrele”. Persoanele suspectate de aceste fapte sunt Primarul municpiului Ovidiu Gheorghe Nemeș și directorul economic Ioan Bărbuș.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și