Șeful Comisariatului Județean Alba al Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai, a declarat, marți, că, în urma unui apel telefonic primit în cursul serii de luni de la un localnic din Sebeș, trei comisari s-au deplasat pe platforma industrială a orașului.

„Nu am depistat niciun fel de probleme în ceea ce privește o abatere de la legislația de mediu. În același timp (în perioada inspecției de la Sebeș — n.r.) am fost informați despre apariția acestui fenomen și în alte zone din județ, ceea ce a dus la concluzia că a fost un fenomen meteorologic. Urmează să vedem exact după discuția cu Administrația Națională de Meteorologie. Din primele cercetări, (...) acest fenomen a apărut din cauza unei furtuni de nisip sahariene”, a spus Dănuț Hălălai.

O ploaie însoțită de microparticule albe, care s-au depus cel mai vizibil pe mașini, i-a îngrijorat, luni seara, pe localnicii din mai multe orașe și comune ale județului Alba, care și-au exprimat teama pe rețelele de socializare privind o eventuală poluare. Fenomenul a fost constatat în orașe ca Sebeș, Aiud, Zlatna, dar și în comune din apropierea acestora.

Localnici din Sebeș au avansat ideea că ar fi o poluare cu rumeguș, provocată de activitatea de pe platforma industrială a orașului. Mulți dintre oameni au susținut că, în afară de depunerea de microparticule, s-a simțit și un miros care făcea aerul irespirabil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și