schimb sunt afectați micii întreprinzători, cărora guvernul le aduce o majorare cu 10,5% a contribuţiei individuale la fondul de pensii. Pentru că acestea nu erau suficiente, se mai lovește încă o dată în acești oameni prin faptul că sunt nevoiți să plătească un impozit de 10 ori mai mare pentru spațiile nerezidențiale.

Cu alte cuvinte, o persoană ce are un magazin alimentar la parterul unui bloc va fi afectată de această prevedere, impozitul pe locuință crescând semnificativ.

Mulțumită celor ce au susținut atât de mult Noul Cod Fiscal, numeroase familii ce au un chioșc și se întrețin din această mică afacere nu vor mai putea ține pasul cu marile supermarketuri. Oare ce le vor spune PSD și PNL acestor oameni când nemaifiind competitivi pe piață își vor închide magazinele?

Degeaba ai redus TVA-ul la 20% când comercianții aștia mici nu vor mai vinde nimic si au să închidă. Vedem cum încă o dată cu bunăvoința guvernului sunt avantajate marile lanțurii de supermarketuri, în gândirea lor antinațională trebuie să prospere străinii și nu comercianți autohtoni.

Intreprinderile Mici și Mijlocii, care ar trebui să fie o prioritate a oricărei guvernări, în România sunt privite cu foarte multă indiferență. În orice stat modern IMM-urile sunt motoarele economiei, însă la noi datorită unei fiscalități potrivnice și a birocrației tot mai mulți renunță la a face o investiție, mediul atreprenorila fiind puternic afectat.

Actualii guvernanți de la PSD și UNPR își propun să crească economia țării prin consum, ceea ce este profund eronat, în realitate fiind necesar de investiții. Țara noastră are în 2015 cel mai mic nivel al investițiilor din ultimii 10 ani, doar 0,7% din PIB. Țin să subliniez că Partidul Mișcarea Populară nu a votat Noul Cod Fiscal, considerând că nu trebuie susținută o lege ce nu doar că nu-i avantajează pe români, ci, dimpotrivă, îi împovărează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și