„În cursul zilei de marţi, 5 noiembrie, s-a primit raspunsul la solicitarea noastră şi din pacate podul din beton armat peste râul Somes în punctul de trecere cu bacul de la Ulmeni nu a fost prins în acest capăt de finanţare pe actualul Program Operational Regional (POR)”, a declarat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Acesta a mai precizat că lobby-ul făcut de colegi lui din Consiliul Judeţean au fost zadarnice dar a adăugat că are o variantă de rezervă pregătită tocmai pentru situaţia în care s-a ajuns. „Nu vreau sa comentez de ce, au fost aici tot felul de laude ca avem o legătură directă având acelasi minister condus de un reprezentant PSD, vicepreşedintele nostru PSD, s-ar putea sa avem mai mare deschidere acolo. Nu s-a întâmplat să fie aşa, cum de altfel mă aşteptam, şi cred eu că varianta de rezervă pe care noi am propus- o în cadrul Consiliului Regional de Dezvoltare a ADR Nord-Vest şi anume ca acest pod să fie inclus în viitorul traseu al drumurilor judeţene care va fi finanţat în perioada 2014 – 2020 să fie inclus acolo. Cred că asta este cea mai realistă modalitate de abordare astăzi a relizarii podului peste râul Someş şi avem convocată pentru data de 8 noiembrie, la ora 11.00, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, întâlnire de lucru a presedintilor de consilii judetene din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, unde cei care ne-am întâlnit ultima dată, sper să avem aceeaşi idee. Sper să nu avem colegi care s-au modificat de la ultima întâlnire avută la Bihor, eu cred că nu, şi traseul va fi cel propus de către noi, în judetul Maramureş urmând a se realiza cel mai mare număr de kilometri de drum judeţean, respectiv 118, 89 kilometri”, a explicat Zamfir Ciceu.

Pod realizat din fonduri europene

În urmă cu aproximativ o lună, Guvernul a făcut propunerea de relocare de fonduri în contextul în care Programul Operaţional Regional 2007-2013 a înregistrat o rată superioară de contractare şi cea mai ridicata rată a absorbţiei, respectiv 40%. Fondurile suplimentare alocate prin POR urmează a fi utilizate fie pentru finanţarea proiectelor din listele de rezervă POR, fie pentru finalizarea proiectelor finanţate în cadrul altor programe naţionale. Astfel, la jumătatea lunii octombrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea s-a aflat la Bucureşti la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru a solicita restituirea documentaţiilor depuse pentru Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii din judeţul Maramureş, în anul 2011 aprobat prin OUG nr. 105 din 22 noiembrie 2010, în vederea redepunerii lor pe Programul Operaţional Regional. Printre ele s-a aflat şi „Podul peste Someş în punctul de trecere cu Bacul de la Ulmeni în aval de podul de cale ferată – judeţul Maramureş”, obiectiv situat în oraşul Ulmeni, în punctul e intersecţie a drumului judeţean 182B cu râul Someş, proiect care nu a primit finanţare.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și