“Suntem în faza în care am reluat demersurile pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei în zona “Copilaș”. Acest proiect este finanțat din fonduri europene. Este un proiect în oglindă cu partenerii ucraineni. Prin el, urmărim refacerea drumului care lega România de Ucraina, drum construit încă din anul 1914 de maghiari. Pe alocuri, și în prezent acest drum este practicabil.

Printre alte multe avantaje ce vor fi oferite de punctul de trecere administrațiilor locale din Maramureșul Istoric, se va regăsi și cel de ordin economic, deoarece suntem o zonă care nu are locuri de muncă. Au fost întocmite studiile de fezabilitate, de trafic, de impact, de oportunitate”, a spus Ștefan Oncea, primarul comunei Poienile de Sub Munte.


Există trei variante, spun reprezentanţii administraţiei locale. “Noi vom opta pentru varianta traficului auto destinat autovehiculelor de până la 3,5 de tone. Ulterior, se poate discuta și de trafic auto de mare tonaj. Prin deschiderea punctului, localitățile de pe Valea Ruscovei, și nu numai, vor fi incluse într-un circuit turistic legat de Ucraina. Vecinii ucraineni ne-au luat-o înainte având deja trasee turistice care se află la mare căutare. Proiectul este menit să ne reintegreze într-un circuit turistic și economic, care va aduce un plus de valoare zonei”, a spus Ștefan Oncea.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și