Ei au verificat 40 de agenţi economici de pe raza judeţului şi 452 mijloace de transport. Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 341 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea normelor rutiere. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 100000 de lei. Totodată, au fost constatate şase infracţiuni, printre care şi o evaziune fiscală, reţinută în sarcina unui bărbat care prin activităţile ilicite derulate a prejudiciat statul cu aproximativ 740000 de lei.

Exemple:

Material lemnos confiscat de poliţiştii maramureşeni

Poliţiştii Formaţiunii Rutiere din Vişeu de Sus au oprit ieri în trafic o autoutilitară ce se deplasa pe strada Râului din localitate. Autovehiculul, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani din Vişeu de Sus, tracta o remorcă încărcată cu 20 mc lemn de lucru de esenţă foioase, specia fag. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta poliţiştilor documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, el a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2000 de lei iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Tot ieri, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice şi reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Cluj Napoca au efectuat un control la o societate comercială care are obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Ei au constatat că, în perioada 2012 - 2014, societatea a expediat prin 82 avize primare de însoţire pentru materiale lemnoase peste 3000 mc lemn rotund, de esenţă răşinoase, fără provenienţă legală. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 10000 de lei şi s-a dispus confiscarea în echivalent valoric a celor peste 3000 mc de lemn.

Pentru siguranţa traficului rutier

Poliţiştii rutieri din Baia Mare şi Ocna Şugatag au acţionat ieri pe principalele artere de circulaţie din cele două localităţi pentru combaterea vitezei excesive, verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi verificarea transportatorilor de mărfuri şi persoane. La acţiunea desfăşurată în Baia Mare au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş.

Participanţii la acţiune au verificat 144 autovehicule şi au constatat 116 contravenţii, dintre care 42 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru defecţiuni tehnice iar 7 pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul transportului de mărfuri. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 17635 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării două permise de conducere şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și