În jurul orei 18.40, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani din Nistru. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere reţinut. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis.

În timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, poliţiştii au oprit pentru control un bărbat care se deplasa cu un moped pe raza localităţii Chelinţa. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal cu închisoarea de la unu la cinci ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

De asemenea, poliţiştii reamintesc că, prin nerespectarea prevederilor legale şi a regulilor de circulaţie, pun în pericol atât siguranţa loc cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și