Aseara, 19 mai, in jurul orei 21:00, o patrula formata din doi politisti de frontiera, a observat o persoana care se deplasa cu un atelaj hipo, de la frontiera de stat catre localitatea Bilca, judetul Suceava. In momentul in care patrula politiei de frontiera s-a apropiat de atelajul hipo, cu intentia de a-l legitima pe barbat, acesta a fugit. Barbatul a fost somat verbal sa se opreasca, iar pentru ca nu a facut acest lucru, unul dintre politistii de frontiera a folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.

Dupa o urmarire de aproximativ 200 de metri, barbatul a fost ajuns de catre un politist de frontiera in dreptul casei parintilor, insa in momentul retinerii, barbatul a devenit recalcitrant si a inceput sa-l loveasca pe politist in zona fetei si a toracelui.

In sprijinul persoanei suspecte au iesit din casa si rudele acestuia, parintii, cumnatul si alti membri ai familiei, care au continuat sa-l agreseze verbal si fizic pe politistul de frontiera. Politistul de frontiera agresat s-a aparat, incercand in continuare sa-l imobilizeze pe suspect, timp in care, la fata locului a ajuns si colegul sau de patrula, care a efectuat somatiile legale prin voce, insa, si de aceasta data, au fost ignorate de catre persoanele in cauza.

Drept urmare, s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase inca doua focuri de avertisment in plan vertical. Abia atunci conflictul a fost aplanat. Agresorul a intrat in casa parintilor, de unde a sunat la 112, la serviciul de ambulanta, fiind ulterior transportat la spital.

Intre timp, la fata locului a ajuns si o echipa operativa, care l-a transportat pe granicer la Spitalul Municipal Radauti. Atat suspectul, identificat in persoana lui G. Ionel, in vasta de 27 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava, cat si politistul de frontiera, au fost diagnosticati cu traumatisme cranio-cerebrale, nefiind necesara spitalizarea acestora.

O echipa a inventariat coletele din caruta si a stabilit ca acestea contin 7.030 pachete tigari, in valoare de peste 56.000 lei. In prezent se efectueaza cercetari fata de persoanele implicate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si ultraj, la final urmand ca cei in cauza sa fie prezentați procurorilor, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și